Pizza

Pizza pe Vatra – Ingredientul Secret al Gustului

De-a lungul timpului, pizza a devenit unul dintre cele mai populare preparate, a capatat diverse arome si forme, dar intotdeauna a reusit sa pastreze emotia acelei prime felii. Insa nu multi se pot mandri ca stiu povestea din spatele acestui preparat gustos. Iar pentru ca Octombrie a fost declarata Luna Nationala a Pizza, sarbatorindu-se anual inca din 1984, ne-am gandit sa-ti impartasim cateva “secrete” ale acestei delicioase mancari.

Scurta Istorie

Contrar opiniei publice, pizza nu a aparut prima data in Italia, ci in Grecia Antica. Desi reteta era simpla la inceput – ulei de masline, ierburi si verdeturi naturale, condimente si paine – ideea urma sa prinda contur pe viitor. Si chiar asa s-a si intamplat odata cu finalul anilor 1800. Familia regala a Italiei a fost intampinata de brutarul napoleonean cu o pizza – pizza ce avea sa poarte numele reginei: Pizza Margherita. Fiind creata sa reprezinte spiritul italian si avand culorile steagului – rosu (sos de rosii), alb (mozzarella) si verde (busuiocul) – rezultatul a fost unul favorabil, iar stirea despre acest tip de mancare s-a raspandit si in celelalte regiuni. Insa abia mai tarziu, in anii 1900, a reusit pizza sa ajunga si in America, capatand dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial faima cuvenita.

Secretul Gustului

Pizza L’Assassino se mandreste cu specificul italienesc, cu retetele noastre traditionale, si cu bucatarii nostri care, cu pasiune, reusesc sa transforme mancarea in arta. Asa cum italienii iau foarte in serios acest fel de mancare, avand chiar o lege despre ordinea si tipul ingredientelor folosite, cat si despre cum ar trebuie o adevarata pizza napoleoniana sa arate, asa si noi suntem interesati sa oferim clientilor nostri oferte pizza Craiova diverse, de calitate inalta!

Astfel, pentru o pizza pe vatra autentica, nu doar condimentele conteaza, ci si felul in care este coapta. Tipul de cuptor si temperatura sunt doua dintre elementele secrete ce dau gustul acela deosebit. Poate te intrebi cum poate afecta un simplu mijloc de copt gustul preparatului, cand rezultatul este acelasi – pizza este coapta.

Cuptorul Electric vs Cuptorul cu Lemne

Ambele variante ofera o pizza coapta, numai buna de mancat, insa doar unul dintre ele iti va oferi acea aroma irezistibila de coca proaspat coapta, cu invelis crocant si interior moale si delicios.

  • Cuptorul electric– este usor de folosit, fiind unul dintre principalele metode de preparare a mancarii. Este confectionat sa se incalzeasca repede, timpul de coacere fiind intre 20-30 minute. Daca este echipat cu timer, te va anunta cand temperatura este ideala, cat si momentul cand pizza trebuie scoasa din cuptor. Aluatul trebuie asezat pe o tava, fie speciala de pizza, fie cea a aratazului si unsa/tapetata pentru a impiedica coca sa se prinda.

 

  • Cuptorul cu lemne – necesita un spatiu mare, in functie de dimensiunea sa, de multe ori neincapand intr-o bucatarie de bloc. Ca alimentare foloseste lemnele si are nevoie de un timp mai indelungat pentru a atinge temperatura ideala. Necesita aproximativ o ora pentru incalzire, iar un timer nu este necesar – culoarea cuptorului va indica daca este gata sa coaca pizza ta. Pizza se poate pune direct langa lemne, caldura rumenind aluatul in doar cateva minute. De asemenea, nu va necesita tava sau preparatii suplimentare.

Care este diferenta? Fumul lemnului ars, cat si cenusa rezultata contribuie la savoarea desavarsita a pizzei. De asemenea, in functie de dimensiunea cuptorului, numarul de pizza coapte odata difera – de la 1 pana la 20 sau chiar 30.

Alege Pizza L’Assassino

Noi, cei de la Pizza Craiova L’Assassino ne asiguram in permanenta ca preparatele sunt nu doar gustoase, ci si gatite cu o mare atentie la detalii, reteta traditionala fiind intocmai respectata. Astfel, cuptoarele noastre sunt special concepute pentru a oferi exact aroma de pizza pe vatra pe care clientii nostri o indragesc.

Mai mult, catalogul nostru de pizza oferte Craiova are o gama larga de produse, fiecare in parte putand fi personalizat cu extra-ingrediente dupa gustul fiecaruia. Dar nu-ti face griji! Bucatarii nostri sunt maiestrii, astfel chiar si cu ingredientele adaugate in plus, diferite de retetele originale, gustul autentic nu va lipsi. Iti mai spunem un secret – pizza noastra este la fel de gustoasa si rece! Deci chiar daca iti mai ramane si pentru a doua zi, gustul L’Assassino va persista.

Te asteptam in localul nostru, pe str. Romania Muncitoare, nr. 70, Craiova. Suntem prezenti de luni pana sambata de la ora 9:30 la 23:30, si duminica intre orele 12:00 si 23:00. Daca preferi sa comanzi din confortul casei tale, atunci poti sa intri pe site-ul nostru, sau poti suna la unul dintre numerele noastre de telefon: 0251-448-416/ 0774-073-927/ 0736-085-867.

Distribuie catre prietenii tai:

Tags: , , ,

Postari similare

Menu